TuSzama Drive zbiera dane o Twojej lokalizacji, aby prowadzić trasę dojazdu do szkół i automatycznie potwierdzać dostawy — także wtedy, gdy aplikacja działa w tle, jest zminimalizowana lub masz wygaszony ekran.
Lokalizacja jest zbierana wyłącznie po zalogowaniu: gdy korzystasz z aplikacji, a także w tle — najczęściej w godzinach pracy kierowcy, wyznaczonych przez przerwy obiadowe Twoich szkół. Po wylogowaniu zbieranie jest wyłączone.
Gdy lokalizacja jest zbierana w tle, w pasku powiadomień widzisz stałe powiadomienie „TuSzama Drive”.